sep 28

Gå direkte til tilbudet

  

De nye cykellygter træder i kræft d. 1 november 2012, og her kan du købe lygter der lever op til denne standard! – Eller blot se om dine nuværende gør.

Som mange andre må jeg selv ud og lede efter nye cykellygter eftersom de nye regler træder i kraft. Der er tale om regler der er skærpede, og dermed sætter større krav til sikkerheden på cyklerne.

Reglerne omkring cykellygter er følgende:

  1. Cykellygterne på cyklen skla monteres FAST, således de peger lige ud. Er det en kraftig cykellygte der er beregnet til at lyse vejen op, skal den dog pege en smule ned så den ikke blænder andre billister. Dette udelukker altså lygterne der dingler fra styret som mange køre rundt med.
  2. Lysstyrke kravet til cykellygter forøges, så det nu svare til lysstyrken på bilernes forlygter.
  3. Gamle bestemmelser der tillod ældre cykellygter frafalder, nu skal for og baglygte kunne ses fra minimum 300 meters afstand.
  4. Brugstiden skal oplyses ved markedsføring og på internettet. Denne brugstid skal indikere hvor lang tid cykellygterne kan fungere fuldt lovligt. Vel og mærke de batteridrevne. Cykellygter der lades op når man cykler skal selvfølgelig fungere over samme overensstemmelser.
  5. Mulighed for at montere gult blinkende lygter i pedalerne (i stedet for reflekser), dette substituere dog ikke lygterne som altså stadig skal være monteret.

De fleste cykellygter fungere således stadigvæk, men er du en af dem som har de små mini cykellygter som er nemme at afmontere fra cyklerne, så skal du altså nu afmontere dem og lade dem blive hjemme. Det er nemlig tid til at montere rigtige cykellygter så du kan blive set.

Reglerne er selvfølgelig skærpet fordi alt for mange blot har haft en fesen cykellygte på fra supermarkedet, der har hængt i en elastik og lyst ned i jorden. Dette er for at man kan give dem en bøde, samt for at øge sikkerheden på vejene.

Kigger man ud på vejene er der dog stadig mange der endnu ikke har fanget budskabet med at have cykellygter på. Mange forstår ikke at det er til deres egen fordel. Cykellygter som er fast monteret, enten ved fornavet eller andre steder, og som lades op når cyklen er i bevægelse er dog at foretrække på alle citybikes. Lygterne er nemme at montere, og så er du sikker på at du altid blot kan hoppe på cyklen og køre, og skal ikke bekymre dig om solen er stået op etc.

 

Fast monterede cykellygter kan altså anbefales, og dem som er opladelige kan helt klart anbefales, de kan hurtigt tjene sig ind! Vil minde op at bødetaksterne er steget, så pludselig er prisen for lygter ikke så gal mere.

Der er lukket for kommentarer.

preload preload preload